NAUČNI SKUP EKONOMIJA DANAS ”SLOBODE, KONKURENCIJA, SUBVENCIJE”
ANDRIĆGRAD - VIŠEGRAD 01.-02.09.2016. GODINE

Univerzitet u Istočnom Sarajevu organizator je naučnog skupa „Ekonomija danas“, koji će 1. septembra u 10 časova biti svečano otvoren u Andrićgradu.

Dvodnevni naučni skup, na kome će svoje radove predstaviti 80 referentnih naučnih radnika iz zemlјe i inostranstva, otvoriće predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik dr Rajko Kuzmanović. Učesnike skupa u Andrićgradu na svečanom otvaranju pozdraviće i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radoslav Grujić, kao i predsjednik Naučnog odbora skupa prof. dr Spasoje Tuševlјak.

Aktuelnost teme ovogodišnjeg skupa „Slobode, konkurencija, subvencije“, kreativno je mobilisala autore da prezentovanjem 55 naučnih referata, daju odgovore na neke od klјučnih pitanja i problema savremene ekonomske, društvene i političke realnosti.

Uvodničari na plenarnoj sesiji biće prof. dr Spasoje Tuševlјak, akademik prof. dr Rajko Tomaš, akademik prof. dr Časlav Ocić, akademik prof. dr Nenad Vunjak, prof. dr Radomir Božić i prof. dr Slobodan Relјić.

Na marginama Naučnog skupa, koji se treći put organizuje u Andrićgradu, 1. Septembra 2016 godine u 18 časova biće održan i Okrugli sto na temu:

„Politička stabilnost kao osnova ekonomskog oporavka i razvoja Republike Srpske i BiH“.

Na Okrugli sto su pozvani zvaničnici iz institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ugledni intelektualci, predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH, kao i predstavnici medija.

Po završetku Okruglog stola u 21 čas biće organizovana svečana večera.

Drugog dana skupa predviđeno je da učesnici posjete značajne kulturno – istorijske i vjerske spomenike, kao i turističke destinacije u Višegradu, Novom Goraždu i Čajniču.